weboldal-keszites-flybuilt

Felhasználóbarát navigáció kialakítása a weboldalon

A weboldalak tervezésekor fontos szempont a felhasználói élmény,

amelyhez a navigáció kialakítása kulcsfontosságú. A felhasználóbarát navigáció megkönnyíti az oldal használatát, az információk könnyebb elérhetőségét, így javítva az oldal hatékonyságát és a látogatók elégedettségét.

Információgyűjtés

Az első lépés a felhasználóbarát navigáció kialakításához az információgyűjtés, amely során át kell gondolni, milyen oldalakat, szolgáltatásokat szeretnénk az oldalunkra helyezni. Fontos, hogy ne túlzsúfolt, nehezen átlátható oldalt hozzunk létre, hanem egyszerű, könnyen használható, áttekinthető oldalt. A fő navigációs menüt, amely az oldalunk legfontosabb pontjait tartalmazza, könnyen észrevehető helyen, például a fejlécben érdemes elhelyezni.

Minimalizálás

A navigáció kialakításánál fontos az egyszerűség, így érdemes minimalizálni a menüpontok számát, és azonosítható, logikus csoportokba rendezni őket. Fontos, hogy az oldal minden része könnyen elérhető legyen, így az aloldalakat is könnyen elérhetővé kell tenni a menüpontokon keresztül. 

Az oldal belső struktúrája is fontos szempont. Az oldalon lévő információkat logikus, könnyen követhető sorrendben kell elrendezni, hogy az oldal használata egyszerűbb legyen. Az oldal tartalmának megjelenítése egységes, áttekinthető megjelenítéssel, és ikonokkal történő jelöléssel is segíti a navigációt.

Mobilbarát

A navigáció kialakításánál fontos szempont a mobilbarát megoldások alkalmazása. Az egyre növekvő mobilhasználat miatt a weboldalaknak is alkalmazkodniuk kell a mobilos felhasználókhoz. A mobilos navigáció lehetőségének biztosítása, az érintőképernyővel történő interakcióra optimalizálás, az oldal letöltési sebességének optimalizálása is fontos szempontok.

Az egységes dizájn és a könnyen értelmezhető jelölések használata segíthet a navigáció könnyebbé és hatékonyabbá tételében.

Ide kattintva nézd meg refenciáinkat!

Picture of Tamas Vedres

Tamas Vedres

Leave a Replay

Rólunk

A Flybuilt egy weboldal késíztő és digitális tanácsadással foglalkozó csapat Budapesten

Legutóbbi blogposztok

Weboldal optimalizálás AI-al

A mesterséges intelligencia (AI) technológiáinak térnyerésével a weboldalak optimalizálása is új szintre emelkedik. Az AI-alapú eszközök és alkalmazások lehetővé teszik a webfejlesztők és digitális marketingszakemberek

Tovább olvasok ->

Follow Us

hu_HUHungarian

Ingyenes felmérés

Töltsd ki az űralpot adataiddal és megmondjuk, hogy hány óra alatt csinálnánk számodra egy profi weboldalt.