weboldal-keszites-flybuilt

Online jelenlét

Online jelenlét a koronavírus járvány idején

.„A 2020-as év egyik nagy tanulsága, hogy sosem lehetsz elég felkészült” – mondja Vedres Tamás, a Flybuilt alapítója.

A Covid okozta „váratlan” események talán csak annyiban különböznek a vállalkozói lét hagyományos értelmében vett nehézségeitől, hogy ezt most mind egyszerre kaptuk. Függetlenül attól, hogy mivel is foglalkozunk, mindannyiunkat kihívások elé állított (és teszi jelen pillanatban is). A kérdés csupán az, hogy miként reagálunk és milyen gyorsan.

Csak néhány évtizeddel ezelőtt számítógéppel bonyolítani le egy üzletet sci-fi lett volna. Néhány cég még ma is előnyben részesíti a hagyományos üzleteket; egyes vállalkozásoknak, például a vízvezeték-szerelésnek, offline is kell dolgozniuk. Ennek ellenére egy online vállalkozás lehetőségeit gyakran nehéz felülmúlni.

Egy vállalkozónak ehhez kell értenie a legjobban: a változásokhoz

Viszont amiatt, hogy egyszerre kell megbirkóznunk a nehézségekkel, sokkal nyitottabban állunk hozzá a probléma megoldásához, mert minden eddigi „biztosnak gondolt” módszer alkalmazhatatlan. Lehetőségünk van egyszerre figyelni, változtatni és valami egészen újat létrehozni.

A Flybuilt stúdió is így alakult meg.

Külön-külön is sokrétű tudásnak vagyunk birtokában, de így, hogy azokat közösen alkalmazzuk, számos munkafolyamat lerövidül és válik pillanatok alatt valósággá. A Magyarországon élő és dolgozó kis-és középvállalkozók, más néven KKV-k többségénél az online jelenlét sokszor annyiban merül ki, hogy regisztráltak valamelyik Social Media platformon (van egy facebook profiljuk, ami sok esetben egyáltalán nem vállalkozói oldal). Vagy létrehoztak ugyan egy Instagram oldalt, de gondok akadnak a rendszerességgel, egyszerűen úgy érzik, hogy nincs mit megosztani a világgal, de sokan megelégszenek annyival is, hogy a hírük szájról szájra terjed.

Ami eddig tök jól működött, mert az emberek beszélgettek​

A koronavírussal kapcsolatos szabályok az internet irányába terelték az embereket. Sokkal több mindent kell online intézniük (legalábbis a korábbiakhoz képest): bevásárlás, bankolás, edzés és megannyi olyan dolog, ami azelőtt természetes volt, hogy az elvégzésükhöz el kell indulni és ott kell lenni.

Ezért az a vállalkozás, aki eddig csak úgy gondolkodott, hogy kellene egy weboldal, az rövid időn belül szembe találta magát azzal a ténnyel, hogy „AZONNAL szüksége van egy weboldalra és/vagy webáruházra!” hiszen a vásárlói most egy darabig nem fognak bemenni a boltba, de vásárolni attól még szeretnének.

Ezért eszeveszett gyorsasággal felcsapod a Google-t és beírod, hogy „weblap készítés”. Ekkor elképesztő mennyiségű cikkel, bloggal, YouTube videóval találod majd magad szembe, ami valljuk be, hamar azt eredményezheti, hogy fogalmad sincs hol is kezd a tanulást. 

Tudom milyen érzés. Én magam is így kezdtem hozzá

Minél többet olvastam a témával kapcsolatban, annál világosabbá vált számodra, hogy számtalan lehetőség közül választhatok. A kérdés csupán „az”, hogy mi a valódi célom a weboldal létrehozásával? Influencer vagy és blogolni szeretnél?

Hazai alkotó vagy, aki kézműves termékeket készít és szeretnéd ha lenne egy vituális galériád, ahol rendszerezheted és bemutathatod a termékeidet a potenciális vásárlóidnak? Esetleg el is adnád őket és webshopra van szükséged?

Mi, a Flybuilt stúdió azért jöttünk létre, hogy minél egyszerűbbé tegyük számodra az online felületeken való megjelenést és neked már csak azokra a feladatokra kelljen koncentrálnod, amelyekkel valóban foglalkozni szeretnél. Ha kellő nyitottsággal és elszántsággal vágsz bele, mi minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy mihamarabb megvalósuljanak terveid.

Mi tudjuk, hogy keményen dolgozol az álmaidért, de néha elkélhet a segítség. Hozzuk létre együtt a saját weboldalad és adjuk szárnyakat vállalkozásodnak!

Tamas Vedres

Tamas Vedres

Leave a Replay

Rólunk

A Flybuilt egy weboldal késíztő és digitális tanácsadással foglalkozó csapat Budapesten

Legutóbbi blogposztok

Follow Us

hu_HUHungarian

Ingyenes felmérés

Töltsd ki az űralpot adataiddal és megmondjuk, hogy hány óra alatt csinálnánk számodra egy profi weboldalt.